اقدام نوآورانه استارتاپ مشهدی برای کمک به ناشنوایان در دریافت گواهی‌نامه رانندگی آلیس در ماتریکس | هوش مصنوعی چه نسبتی با ما و کسب‌وکار‌های ایرانی دارد؟ ویدئو | تصویر روز ناسا؛ گردش یک سیاهچاله چگونه است؟ سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور در مشهد به کار خود پایان داد ثبت نام تسهیلات اقتصاد دیجیتال آغاز شد زمان رونمایی از نینتندو سوییچ ۲ رسما اعلام شد جزئیاتی جدید از پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۵ پرو پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ با هوش مصنوعی شارژدهی گلکسی S۲۵ ده درصد بهتر می‌شود انتقال داده‌های دستگاه اندروید قبلی به دستگاه‌ اندرویدی جدید سریع‌تر می‌شود افشای مشخصات اولیهٔ Xiaomi 15 Pro ویدئو | ربات اپتیموس تسلا، مشغول کار در کارخانه خانواده آیفون ۱۷ یک عضو «اسلیم» خواهد داشت تراکنش‌های بیت‌کوین میلیاردی شد اولین تریلر از حضور شخصیت «هوملندر» در بازی «مورتال کمبت ۱» (Mortal Kombat 1) لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد اولین تصاویر از فصل دوم سریال «آخرینِ ما» (The Last of Us) شواهد جیمز وب برای اثبات حیات فرازمینی کافی نیست هشدار به کاربران اندروید: اطلاعاتتان در خطر است! | صاحبان شیائومی بیشتر مراقب باشند! از Pixel 8a چه می‌دانیم؟ | افشای همه مشخصات گوشی جدید گوگل، پیش از رونمایی
سرخط خبرها

رییس سازمان فضایی ایران: ۷ ماهواره در صف پرتاب به فضا داریم

  • کد خبر: ۱۱۱۲۰۷
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۳
رییس سازمان فضایی ایران: ۷ ماهواره در صف پرتاب به فضا داریم
حسن سالاریه رییس سازمان فضایی ایران گفت: پرتابگر‌های بومی ما در مرحله تثبیت فناوری هستند و نیاز به انجام تست‌های زیرمداری و مداری مختلف دارد که آخرین تست‌های انجام شد، نشان می‌دهد عمده مشکلات یکی از پرتابگر‌های سبک ایرانی رفع شده است.

به گزارش شهرآرانیوز - رییس سازمان فضایی ایران گفت: پرتابگر‌های بومی ما در مرحله تثبیت فناوری هستند و نیاز به انجام تست‌های زیرمداری و مداری مختلف دارد که آخرین تست‌های انجام شد، نشان می‌دهد عمده مشکلات یکی از پرتابگر‌های سبک ایرانی رفع شده است.

تثبیت ماهواره در لایه لئو (۵۰۰ کیلومتری زمین) و دستیابی به مدار ژئو برای ماهواره‌های سنجش و منظومه‌های ماهواره‌ای ازجمله مهم‌ترین اهداف ایران در حوزه فضایی است. یکی از ارکان مهم دستیابی به این هدف، پیشرفت در حوزه پرتابگر بومی است.

عده‌ای معتقدند در پرتاب‌های ناموفق گذشته، پرتابگر‌ها مشکلاتی داشتند، اما مدتی قبل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که این مسائل در حال بررسی است. اسفند سال گذشته، اولین ماهواره با پرتابگر بومی به فضا پرتاب شد و به این واسطه توانستیم به تثبیت لایه لئو دست پیدا کنیم.

«حسن سالاریه» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فضایی ایران درباره پرتابگر‌های بومی و اینکه عده‌ای معتقد بودند ماهواره ظفر به دلیل مشکلات پیرامون پرتابگر بومی در مدار قرار نگرفت، گفت: با توجه به عدم تثبیت فناوری ماهواره‌بر، بسیاری از ماهواره‌های بومی فرصت انجام عملیات و سنجش عملکرد و دقت در مدار نداشته‌اند، لذا ماهواره ظفر و سایر ماهواره‌های مشابه نیز در مدار قرار نگرفتند که بتوانیم صحت صددرصدی عملکرد یا مشکلات احتمالی آن‌ها را بررسی کنیم.

وی افزود: چه‌بسا ممکن است ماهواره‌های ما نیز دچار مشکل فنی باشند، چون بار اولی است که در مدار قرار می‌گیرند.

رییس سازمان فضایی ایران افزود: زمانی که ماهواره در مدار قرار می‌گیرد، باید مدتی منتظر ماند تا عملکرد و داده‌ای که از آن می‌خواهیم به دست بیاید. درواقع باید یک سری اقدامات اعم از کالیبراسیون حس‌گرها، محموله و تنظیم بهره‌های کنترل و مواردی از این دست در هفته‌های اول پس از تزریق ماهواره در مدار انجام شود؛ مانند ماهواره «نور ۲» که اسفند ۱۴۰۰ پرتاب و تقریباً پس از ۲ ماه عملیاتی شد.

سالاریه اعلام کرد: اکنون هفت ماهواره در صف پرتاب داریم که امیدواریم تمامی آن‌ها در مدار موردنظر قرار بگیرند و عملیاتی شوند.

پرتابگر‌های بومی در مرحله تثبیت فناوری

وی تاکید کرد: پرتابگر‌های بومی ما در مرحله تثبیت فناوری هستند. این فناوری پیچیده است و چند موتور و هزاران قطعه دارد. عملیاتی و کاربردی شدن این فناوری، نیاز به انجام تست‌های زیرمداری و مداری مختلف دارد. با آخرین تستی که انجام شد، به نظر می‌رسد که عمده مشکلات یکی از پرتابگر‌های سبک ایرانی رفع شده است.

معاون وزیر ارتباطات گفت: زمانی که یک خودرو دارای مشکل است، در سطح شهر آن را می‌گردانند و مشکلات فنی را پیدا می‌کنند، اما برای ماهواره و پرتابگر چنین امکانی وجود ندارد. زمانی که ماهواره پرتاب می‌شود، دیگر برای رفع مشکلات قابل برگشت نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد، پرتابگر بومی سبک‌وزن برای رسیدن به مدار لئو (LEO) امسال به مرحله تثبیت کامل فناوری می‌رسد و ماهواره را در مدار قرار می‌دهد.

برنامه‌ریزی برای قرار دادن ماهواره‌های میکرو در مدار ژئو تا در ۱۴۰۴

سالاریه درباره تزریق ماهواره در مدار ژئو بیان کرد: کشوری که قصد دارد ماهواره به مدار ۳۶ هزار کیلومتری پرتاب کند، نخست باید پرتاب‌های موفق ماهواره در مدار‌های پایین را به تثبیت برساند و مانور‌های مداری موفق داشته باشد.

وی ادامه داد: تلاش ما این است در افق ۱۴۰۴ بتوانیم ماهواره در کلاس میکرو را در مدار ژئو قرار دهیم. گام بعدی این است که بتوانیم ماهواره عملیاتی با محموله‌های مخابراتی موردنیاز کشور را روی این مدار قرار دهیم، پروژه‌های مربوط به بلوک‌های انتقال مداری نیز با همین رویکرد ارایه و در حال پیگیری است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->